Globala inslag i rikatillsammans-portföljen
Sök:

Globala inslag i rikatillsammans-portföljen

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Olov

ställde för sedan frågan: Globala inslag i rikatillsammans-portföljen

Jan rekommenderar en stor del globalfonder för tillväxtdelen i Rikatillsammans-portföljen och jag gillar också globala indexfonder bättre än svenska indexfonder. Dock funderar jag på om inte fördelningen blir fel om aktiedelen är global medan räntedelarna är svenska eller europeiska? Det kan vara ett ekonomiskt klimat globalt (USA väger tyngst) som gynnar exempelvis räntor medan det är ett annat klimat i Sverige som kanske gynnar aktier.

 

En annan fundering med globalfonder är hur mycket valutarisker man inför i portföljen?

 

Mvh Olov

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det finns tyvärr inte många valutasäktade globala räntefonder. Jag känner bara till AMF Räntefond Mix. Någon stor fördel ser jag dock inte då räntorna generellt är låga i hela västvärlden. Dessutom tillkommer kostnaden för hedging.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-26 klockan 09:55 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.