Globala portföljen
Sök:

Globala portföljen

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av OG

ställde för sedan frågan: Globala portföljen

Hej,

Jag har idag en global portfölj med 10st fonder som jag månadssparar i.

Tänkte börja spara till mitt barn och vill även där spara i en global portfölj med 10st fonder.

Hur ska man göra det på bästa sätt, ska man dela upp det så att man har exakt samma upplägg fast barnets kapital i ett sk kapitalförsäkringskonto eller ska man spara allt i samma konto(isk)?

 

Tacksam för svar!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Dela upp det är mitt tips, kör ISK på ditt egna och en KF med barnet som förmånstagare på barnsparet.

Finns väldigt mycket fördelar att ha barnsparandet på en KF, t.ex.

 • Du väljer själv när barnet ska ta över pengarna.
 • Vid dödsfall så går dessa pengar direkt till barnet och inte den vanliga arvsordningen.

Hoppas du kommer fram till hur du vill göra!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej,

  Jag kanske var lite otydlig. Min fundering var mer om man vill spara i en globalportfölj för olika ändamål t ex barn, privat, pension, gemensamt sparande med partner mm. Är det då fel att dela upp det i olika ISK kontot KF(med barn) för att inte blanda ihop dessa?
  Då man har olika mål med varje konto.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  OG

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-02-08 klockan 12:48 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.