Globalfond
Sök:

Globalfond

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ragnar

ställde för sedan frågan: Globalfond

Vilken är den ”bästa” globala indexfonden eller indexnära fonden?

Här är tre kandidater, vad tycker ni om dem?

  • Swedbank Robur Access Global
  • Länsförsäkringar Global Indexnära
  • SPP Global Plus

När man kollar nu på morningstar.se ser man att två av dessa har betyg 5 över tre år och en har betyg 4 över tre år: De som har betyg 5 är Swedbank och SPP. Alla tillhör samma klass: ”Global, mix bolag”.

Om man tittar på snittavkastningen över tre år, så är SPP bäst med 15,3 procent per år. Därefter kommer Swedbank Robur med 15,1 och sedan Länsförsäkringar med 14,9.

Det som är speciellt med SPP Global Plus är att det är en fossilfri fond och att den kan investera en del i företag som sysslar med hållbara lösningar, som t.ex. förnybar energi.

Jag tycker det är intressant att SPP Global Plus går bättre än de båda övriga, trots att den har högre förvaltningsavgift, 0,40 procent, jämfört med 0,20 procent för de båda andra.

Kanske ska man åtminstone investera en del i SPP-fonden? Vad tycker ni?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej,
Du kanske kan komma fram till ett beslut via denna länken:
https://rikatillsammans.se/basta-fonderna-2020/

Mvh William

Ps. jag har själv Länsförsäkringar Global Indexnära.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-13 klockan 17:10 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.