God ekonomi
Sök:

God ekonomi

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lejonet

ställde för sedan frågan: God ekonomi

Hej.

Jag har god ekonomi och kan lägga undan ungefär 20k i månaden. Hur får man det att växa på bästa sätt istället för att bara låta det sitta på kontot?

Jag har några frågor och funderingar jag gärna vill ha svar på.

Vad skall man göra om man vill investera pengar, men vill inte vänta 5,10 eller 15 år på resultat utan 6 mån upp till max ett år. Eller måste man vänta minst 3-5 år? Hur mycket skall man putta in i månaden?

Är det en bra ide att investera i olika typer av lokaler fastigheter och bedriva enkla koncept typ dans och yoga studios?

Jag är också mycket sport intresserad. Finns det något sätt man kan göra för att investera i sport franchise?

Jag tänker först och främst på sport i usa som tex baseball, amerikansk fotboll och basket?

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Ett tips är att kika på de olika portföljmallarna som finns här på bloggen, där finns portföljer som passar för olika lång sikt om man vill ha mer tillväxt än på sparkontot. https://rikatillsammans.se/fondportfolj/

Ska man investera i aktier (t.ex. via aktiefond) så rekommenderas minst 5 års sikt, annars blir det mer spekulation och väldigt hög risk. Är sikten kortare än så rekommenderas räntefonder eller sparkonto. Vill man ha lite ränta kan man jämföra sparkonton på Compricer, se till att det finns insättningsgaranti bara. T.ex. Avida Finans hade 0,75% ränta sist jag kollade, inte så mycket men mer än inget.

Hur mycket man ska putta in är individuellt!
Frågor att ställa sig:
Har du redan en buffert eller ska det byggas upp?
Har du t.ex. Blancolån eller liknande med hög ränta som är bra att bli av med?
Har du något kortsiktigt mål, t.ex. en resa eller bostad inom en kort period?

Gällande att hyra ut lokaler till t.ex. yogastudios så finns det säkert någon som är mer insatt i just det än vad jag själv är, så lämnar den frågan tom!

Gällande sport så finns det en del aktier med den inriktningen på olika vis, i Sverige har vi SkiStar, Fenix Outdoor, Sportamore och AIK Fotboll. Amerikanskt är Nike, Manchester United, Callaway Golf, Nautilus och Under Armour de jag känner till.

Vänligen
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-01-12 klockan 06:32 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.