God tanke att öka bolånegrad för att hjälpa pengamaskinen?
Sök:

God tanke att öka bolånegrad för att hjälpa pengamaskinen?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lina

ställde för sedan frågan: God tanke att öka bolånegrad för att hjälpa pengamaskinen?

Vi går i tankarna att öka vår bolåning av huset från ca 60% till ca 70%, motsvarande 400 000 kr. Pengarna skulle sättas i långsiktigt fondsparande med låga avgifter. Var nyfiken på att höra era tankar om en sådant förfarande (?).

En anledning till att vi funderar på just denna ökning är att vi anser att vi med 60% belåning bundit upp lite för mycket pengar i huset, samtidigt som låneräntan är låg (under 1% efter avdrag). Hoppas helt enkelt kunna nå bättre resultat med fondsparande. Vi tog det ursprungliga lånet för bara ett par år sen, så vi kan inte undgå 2% årlig amortering på några år även om vi sänker lånegraden.

Anledningen att lånegraden är så pass låg är att vi renoverat utan att låna och sen omvärderat huset.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Jan har skrivit en del om belåning, det kan du läsa här:

Tänk om det är så att du har för lite lån?

Amortera eller spara?

Ska jag svara för mig som person så hade jag inte varit bekväm med att investera lånade pengar, men det handlar om min egen magkänsla och inte något annat. Så där får man känna efter en del själv också!

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-08-02 klockan 19:54 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.