GOLD AVA
Sök:

GOLD AVA

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Kim Huhta

ställde för sedan frågan: GOLD AVA

Hej,

 

Håller på att ombalansera min nybörjarportfölj.

Ni rekommenderar GOLD AVA AVANZA 10%.

Det går ej att månadsspara i denna. Ska man då varje månad gå in och köpa?

 

Mvh

Kim

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Tyvärr är Guld AVA / Xetra Gold specialfonder, så kallade börshandlade fonder (ETF:er) som inte går att månadsspara i. Hur man kan göra istället är att ställa i månadssparandet på de andra fonderna och sedan en gång i halvåret eller så, gå in och göra en liten ombalansering till guldet.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej jag undrar precis som föregående talare att, jag vill också kunna lägga in guld ava som månadsspara på 10% men ser dock att det inte går. Hur ska jag lägga dom 10% på dom andra fonderna hur ska dom 100% fördelas. Samt Guld ava ska man köpa den för 100kr varje månad?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Johnny
 2. Vit pil

  Avvakta och köp guldet t.ex. en gång i kvartalet eller i halvåret. Det är ingen fara om det inte blir gjort varje månad. 👍

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson
 3. Vit pil

  Hos Nordnet så kan man månadsspara i eft, gör man det så slipper man även courtagavgiften.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Niclas

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-21 klockan 17:25 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.