Golden butterfly vs permanent portfolio
Sök:

Golden butterfly vs permanent portfolio

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Guldlock

ställde för sedan frågan: Golden butterfly vs permanent portfolio

Jag undrar om du Jan eller andra tittat på Golden butterfly tillgångsallokeringen vs permanenta portföljen/rika tillsammans. Varför föll i så fall valet på den permanenta?

Kort beskrivet Liknar portföljerna varandra men fjärilen har 5 x 20% istället för 4 x 25%. Två femtedelar utgörs av aktier (stora respektive små bolag har varsin 20%).

Den ökade exponeringen mot aktier borde ge högre avkastning men frågan är till vilken risk?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ja, jag har kollat på den och den har ju fantastiska siffror, onekligen. Jag skulle säga att förändringen i risk inte är så himla stor, då det ”bara” är en ökning från 25 till 40 procent i förhållande till permanent- eller RikaTillsammans-portföljen.

Just nu ser jag den stora utmaningen med att sätta ihop den på korrekt sätt, då vi inte har tillgång till alla de ETF:er så krävs för att få ihop en bra version av den.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Ja, det är verkligen frustrerande. Trist att myndigheterna tror att de kan styra upp oönskat beteende med fr a utökad administration. Jag är skeptisk men hoppas att jag har fel. Kanske går det lite tid och så öppnar sig nya möjligheter igen.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Guldlock

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-01-07 klockan 22:05 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.