Golden Butterfly
Sök:

Golden Butterfly

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av DG

ställde för sedan frågan: Golden Butterfly

Är det möjligt att skapa en Golden Butterfly portfölj av samma fonder som RikaTillsammans-portföljen består av? Räcker det att ändra fördelningen enligt portföljen eller missar man något?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Skulle säga att det räcker med att ändra fördelningen. Såklart behöver du inte alla fonder som Jan använder, har aldrig förstått varför han gör det så svårt för sig.

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Kan ju vara för att han vill att portföljen är belåningsbar och för att eliminera motpartsrisken genom diversifiering (olika emittenter).
  Vilka fonder ska man plocka bort och vilka ska man behålla enligt dig?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Filip
 2. Vit pil

  En till faktor kan vara att beroende på val av bank så kanske du inte har alla alternativen att välja mellan.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jimmy
 3. Vit pil

  Filip, fondbolag som fysiskt köper innehaven i portföljen med dina pengar medför väl ändå en i princip obefintlig motpartsrisk? Äger du t.ex. Länsförsäkringar Global Indexnära och Länsförsäkringar Bank går omkull så förlorar du inte dina pengar.

  Vilka fonder som jag skulle ta bort? De dyraste som har stor överlappning med övriga fonder.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Björn
 4. Vit pil

  @Björn: Tror att en ETF får motsvara maximalt 20% av portföljen för att man ska kvalificeras för den billigaste låneräntan. Sen är det väl bra att t.ex dela in guldinnehavet i 2 st olika ETFer. Den ena har det guldet i Schweiz och den andra i London har jag för mig. Det är väl antagligen så Jan tänker kan jag tänka mig. När det gäller dom icke börshandlade fonderna kan jag hålla med om att det går att banta ner det till i princip 1-2 fonder (1 global, 1 svensk) men och andra sidan är det inte så mycket dyrare att ha fler om man nu känner för det. Ingen courtage på vanliga fonderna utan den enda skillnaden kan vara att någon är marginellt dyrare.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Filip

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-19 klockan 14:55 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.