Göra om en Villa till 2 lägenheter och hyra ut.
Sök:

Göra om en Villa till 2 lägenheter och hyra ut.

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Kalle

ställde för sedan frågan: Göra om en Villa till 2 lägenheter och hyra ut.

Tack för en bra blogg,
är sugen på att köpa en villa gör om till 2 lägenheter sen ställa ett attefalls hus på tomten och hyra ut. Vad tror du om idén?

Problemet är ju att hålla det som privatbostad vid full uthyrning vill komma runt att man måste bo i ena lägenheten. Utan att få den omklacifecerad?
Hitta detta på skatteverketshemsida

”Det är tillräckligt att fastigheten är avsedd att användas som privatbostad. Skulle din fastighet vara uthyrd en längre tid till någon utomstående kan den trots det vara din privatbostad. Det förutsätter att du eller någon av dina närstående har för avsikt att inom överskådlig tid flytta tillbaka till fastigheten. Omständigheterna i det enskilda fallet får avgöra om fastigheten ska räknas som privatbostad.”

Frågan är vad som överskådlig tid menas? Kan man tex hyra ut den i 5 år sen flytta in i ens lägenheten/sälja den?
Kan man bo i attefallshuset?
Läste också nånstans att det tar ca 2 år för en fastighet att göras om till en kommersiellfastighet eller vad det heter.
Innevarande år samt nästkommande år.
Då skulle man kanske kunna försök hyra ut allt i 1 år? Sen göra om den i början på året och få ytterligare 2 år som privatbostad?

En fråga läste följande på SV
”Schablonavdrag kan göras för varje privatbostad på samma småhusenhet”

Jag tolkar det som att schablon avdraget får göras på båda lägenheterna?
Tror du det också kan göras på attefallshuset?

Tack på förhand.

Med vänlig hälsning,

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Lätt att svara på. Oberoende av typkod på fastigheten så skall uthyrning av tre lägenheter betraktas som näringsverksamhet.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-18 klockan 04:14 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.