Grundlurad?
Sök:

Grundlurad?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anton

ställde för sedan frågan: Grundlurad?

Hej!

Jag har de senaste månaderna börjat intressera mig för fonder och aktier och börjat läsa på. Idag kom jag på att jag fick fondandelar i Nordea Global i födelsedagspresent för 15-20 år sedan, och har varit av intrycket att den inte går så bra, har alltid gått minus enligt min årsuppgift och jag har aldrig kollat det nogrannare.

 

Har nu kollat upp fonden och enligt Morningstar har den gått upp med 250% sedan 15 år tillbaka men enligt min årsuppgift från i år så har jag gått 20.56% minus (anskaffningsvärde 423.22kr och nuvarande värde 336.21). Under kostnader står total förvaltningskostnad – 5.05, är detta pris per andel? Har all min vinst gått till avgifter?

 

Tacksam för svar

Förvirrad nybörjare

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Exakt hur mycket den har gått upp beror på när exakt du fick den, Riktigt 250 % kan jag inte få det till, men kanske runt 200 %.

Har du kanske bytt till ISK eller så under tiden du haft fonden? Då blir som att fonden säljs och sedan köps igen och får ett nytt anskaffningsvärde. Vet du hur stort belopp du fick i födelsedagspresent när det begav sig? (Menar du 423 kr eller 42322 kr?)

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-02-06 klockan 20:33 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.