Gruvbolag/Fonder
Sök:

Gruvbolag/Fonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johan

ställde för sedan frågan: Gruvbolag/Fonder

Hej Jan

Har följt er ett tag nu och börjat placera efter dina tips. Försökte själv förr men kom till insikt med att aktier är lite som ett lotteri, om man inte jobbar heltid med det, och då är det fortfarande som en skraplott, som bäst.

Jag har dock lyckats med en placering, och det var i BGF World Mining. Den är ganska dyr men min vinst gjorde det värt omkostnaden. Jag undrar dock om jag ska ta med den (eller något liknande) i min portfölj igen.

Oljepriserna har stigit med ca US20 senaste tiden men gruvbolagen har inte visat någon större uppgång tycker jag. Det kanske inte finns någon länk mellan de två?

Jag tycker ädelmetaller som litium, (inte guld och silver) osv borde bli mer och mer åtråvärda och därför borde priset stiga med.

I skrivande stund är det väldigt svajigt på börserna men på lång sikt tycker jag gruvdriften borde gynnas, eller?

Tack för mkt bra site….Johan

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Om du bör investera i gruvbolag eller ej beror på hur stora du anser dina kunskaper vara om branschen? Om du känner att du har större förståelse än majoriteten av befolkningen och kan tolka både enskilda bolaget och marknaden så är det bara att köra på. Dessvärre är det långt ifrån alla som har den kunskapen, så här är det upp till dig själv. Överlag är Jan inne på att vi inte kan förutspå framtiden, dessa artiklar har du kanske läst:

Nej, det går inte att förutsäga framtiden!

Investerar du i aktier? Då är du högst sannolikt en förlorare…

Ett alternativ kan också vara att investera i gruvor men med en mindre summa, som ”aktiva hinken” Jan skriver om här.

Fyra-hinkar-strategin: få rätt balans i sparandet

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-06 klockan 09:28 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.