Hur investerar jag i guld?
Sök:

Hur investerar jag i guld?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mike

Den här artikeln publicerades 2017-07-21 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Hur investerar jag i guld?

Hello , i have been following your blog for the last year investing in low cost index funds. All my portfolio is in index funds. Still I have some cash for different investment… how can invest in Gold? Do you think gold good as investment. Thanks…am studying Swedish hopefully next time I’ll write in Swedish

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Tack för din fråga Mike! Jag hoppas att det är ok att jag svarar på svenska :-)

Jag tycker inte guld eller silver i sig självt är en bra investering. Däremot anser jag att det är ett bra tillgångsslag i en portfölj som också innehåller andra delar. Sedan är det dessutom bra utifrån ett försäkringsperspektiv då guld tenderar röra sig motsats till t.ex. aktier.

Här är en artikel jag har skrivit på ämnet

Lycka till med ditt sparande!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack för att du svarade på min fråga om guld. Hur kan jag köpa fysiskt guld och var kan jag hålla det är det i bank?

    0
    Gravatar ikon för användaren
    mike

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-07-21 klockan 11:56 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.