GULD AVA - utveckling
Sök:

GULD AVA – utveckling

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Martin S

ställde för sedan frågan: GULD AVA – utveckling

Hej.

 

jag tycker att utvecklingen i Guld Ava inte återspeglar den faktiska utvecklingen på råvaran guld. Det är flera dagar som guldet går upp 0,5-1% men Ava går ner 0,5% (Som idag 11/3 kl 15:49).

ETFS Physical Swiss Gold (GZUR) är +0,25% och har + 10% på 3 månader. Ava är inte i närheten.

Hur kan det skilja så mycket. vad är det jag inte förstår?

mvh Martin

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Har du tagit hänsyn till valutaförändringar då GZUR är prissatt i Euro och Guld AVA i SEK?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Guld Ava i år +11% EUR +2,2%, GZUR i euro +8,2.
  Ganska nära eller?
  Beror ju lite på tiden på dygnet de är prissatta, avgift och att ett certifikat inte är exakt den underliggande tillgången heller.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  ML

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-11 klockan 15:53 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂