Guld Avanza Certifikat
Sök:

Guld Avanza Certifikat

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Martin

ställde för sedan frågan: Guld Avanza Certifikat

Hej!

Jag har mina portföljer på Avanza. Vill ha lite guld i varje portföjl. Jag undrar lite om certifikatet som heter ”Guld Avanza”.

Vad innebär att det är ett certifikat? Någon som har kommentarer om denna produkt? Något att investera i? Vill gärna ha allt sammlat på Avanza, så jag vill inte öppna konto på andra ställen. Vad är bäst att köpa om man vill ha guld på Avanza?

 

Mvh

Martin

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Martin, Gör ditt egna val men personligen hade jag inte rekommenderat att köpa tracking certifikat på en ej allokerad tillgång och där emittenten står som ägare. Dessutom ska du nog inte köpa guld om du inte läst på lite och vet vad du köper. Vill du absolut ha ett värdepapper till guldet så köp någon av dom största Guld ETFerna som är uppbackad e med fysiskt allokerat guld. Där är motpartsrisken åtminstone lite lägre. Dom ETFerna som Jan rekommenderar är bra om dina portföljer är små och om du inte köper guld för över 50 kSEK. Går du över den summan är bullionvault mycket säkrare. Då står du som ägare utav guldet. Tycker du att det låter krångligt med fysiskt guld eller inte vill gå över till Nordnet så kan du lika gärna skippa guldet i portföljerna på avanza men det är mitt resonemang. Köp en realräntefond istället för guld på avanza.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej Johan, Bra svar i stort men jag hänger upp mig lite på ”Köp en realräntefond istället för guld på avanza.”.

  Realräntefonder i all ära men man kan väl ändå inte säga att de skulle kunna vara ett alternativ till guld?

  Möjligtvis om man kan hitta nåt smidigt sätt att köpa realräntefonder från jordens alla hörn, (G20 länderna kanske?) för att få lite vettig utspridning vad gällande valutor. Finns det nåt sånt färdigpaketerat?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Kalle2
 2. Vit pil

  Realräntefonderna kanske inte till 100% är ett substitut till guld men det ska åtminstone vara en inflationssäkrad produkt och det är det som är tanken med guld (skydd mot inflation). Ifall man bor i Sverige och har för avsikt att spendera sina sparpengar här är det kanske mest relevant att ha realräntefonder i Sverige. Annars kan man väl blanda lite. EUR+SEK+USD?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Johan

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-06-25 klockan 16:16 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.