Guld-ETF och kostnader som följer
Sök:

Guld-ETF och kostnader som följer

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av SparsamPessimist

ställde för sedan frågan: Guld-ETF och kostnader som följer

Hej! Tack för en informativ blogg! När jag undersöker totalkostnaden för att äga exempelvis ETF Physical Gold vid köp av 10 st., alltså ca 10.000 kr, 0% i utveckling, behålla i 5 år så blir totalkostnaden ca 2,9%. Vid utveckling på +7% är kostnaden marginellt lägre, ca 2,7%. Det skulle jag aldrig acceptera vad gäller någon annan typ av investering. Är tanken alltså den att man accepterar denna höga kostnad eftersom man ser guld som en försäkring? När resten av marknaden har kraschat så hoppas vi att guldet ska klara sig?

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Inte alls insatt i detta, men 2,9 % avgift på fem år blir ju ungefär 0,6 % om året, en kanske inte helt orimlig förvaltningsavgift. Eller tillkommer fler avgifter?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Om det är 2,9% på fem år håller jag med, inte orimligt. Sen så tänker jag själv att man accepterar andra typer av kostnader än vanligt vad gäller guld då det, som frågeställaren säger, är en typ av försäkring.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Elin Agorelius

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-08-14 klockan 13:24 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.