Guld-ETF utan USD-exponering
Sök:

Guld-ETF utan USD-exponering

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Sonny

Den här artikeln publicerades 2017-08-17 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Guld-ETF utan USD-exponering

Hej Jan!

I min portfölj försöker jag exponera mig 25 % mot ädelmetaller, men har för tillfället en mycket lägre andel då jag inte uppskattar exponeringen mot USD. Läste en artikel på Forbes om nya guld-ETF:er som har exponering mot bland annat EUR, GBP, Yen, etc., hittade sedan ”AdvisorShares Gartman Gold/Euro ETF” på Avanza.

Kan det vara ett alternativ mot t.ex. GLD- och PHYS, eller är det något som jag missar?

Tack på förhand!

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Det finns Europeiska ETF:er som handlas i annan valuta än dollar, exempel på de jag känner till har vi nedan. Samtliga är uppbackade med fysiskt guld och finns på Nordnet.

– ETFS Physical Gold (VZLD), valv i London.
– ETFS Physical Swiss Gold (GZUR)  uppbackas av fysiskt guld. Valv i Zurich
– Xetra-Gold (4GLD)  Uppbackad med valv i Frankfurt
– ETFS EUR Daily Hedged Physical Gold (GBSE). uppbackad, följer indexet MS Long Gold Euro Hedged, valutahedgad. Valv i London

Hälsningar
Elin

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej,

Jag undrar precis samma sak? Vad händer till exempel med ETFn GLD om dollarn faller kraftigt medans guldpriset ökar? Vilket värdepapper ska man välja om man långisikitigt tror på guld, men inte dollarn och inte vill investera i fysiskt guld?

//J

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-08-17 klockan 10:13 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.