Guld ETFs presterar olika
Sök:

Guld ETFs presterar olika

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Joar Valbäck

ställde för sedan frågan: Guld ETFs presterar olika

Hej! Xetra-Gold (4GLD) och ETFS physical Swiss Gold (GZUR) är båda ETFer som låter dig att investera i fysiskt guld. Hur kommer det sig att de presterar olika när de följer samma råvara? Borde de inte gå upp och ned lika mycket?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

De följer varandra väldigt nära. Kolla utvecklingen på 1, 3, 5 år osv (och dubbelkolla att du jämför i samma valuta). De har olika förvaltningsavgift så det kanske är det som spökar?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Det verkar stämma. Men hur kommer det sig att 4GLD och GZUR har så så pass olika priser för en andel (båda i EUR)? 4GLD verkar stämma överens med guldpriset i EUR/g, inte GZUR.

  Hur ska detta tolkas?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Claes
 2. Vit pil

  Hej

  Undrar samma som Claes. bump

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Bubbelman
 3. Vit pil

  Hej
  Har tagit reda på att det är för att GZUR handlas per troy ounce.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Bubbelamn

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-04-13 klockan 11:14 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.