Guld hos LYSA?
Sök:

Guld hos LYSA?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av M

ställde för sedan frågan: Guld hos LYSA?

Kommer vi få se en guld fond hos LYSA nån gång?

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Sannolikt bättre att fråga LYSA

Kommentera

svarade på frågan för sedan

På deras senaste seminarium om val av fonder så framgick det att det inte lär hända snart i alla fall. På lång sikt (tror de att) aktier går bättre, dvs man bör ha aktier. På kort sikt vill man (enligt dem) ha låg risk och då svänger guld för mycket. Guld är också mer svårhandlat än räntefonder och aktiefonder, och tenderar att ha (mer) motparts/emittentrisk också. Typ så gick resonemanget.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Undvik LYSA …. varför avstå från avkastning åt denna robot.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  För att slippa fundera, slippa ombalansera, slippa välja fonder. Bara en enkel lösning det bara är att månadsspara in i, och som har stöd för automatiskt uttag av säg 4% per år, fast uttagen sker automatiskt per månad till ditt bankkonto. Helt enkelt köper man sig smidigheten. Precis som matkassen man får hemlevererad. Lite dyrare, men så mycket smidigare. Men det finns så klart alltid folk som tycker det här med att trixa och välja fonder är roligt, och därmed kan få det lika bra fast billigare. Precis som de som gillar att trängas på ICA (och därmed få det billigare än matkassen).

  Grattis till dig som har kunskapen att göra det lika bra och intresset att hellre lägger några timmar då och då på detta och tycker det är värt det. Själv tjänar jag mer på att jobba den extra timmen än att handla på ICA eller på Avanza (även om jag ändå ibland handlar på både ICA och Avanza…)

  6+
  Gravatar ikon för användaren
  ErikA
 2. Vit pil

  Du har en poäng där. Innan man har väldigt mycket kapital har det mycket större betydelse att öka sitt sparande (genom att t.ex. jobba en timme extra) än att fintrimma sin strategi med någon tiondels procent.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  ML

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-15 klockan 15:06 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.