Guld i globala barnportföljen
Sök:

Guld i globala barnportföljen

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jakob

ställde för sedan frågan: Guld i globala barnportföljen

Hej Jan!

 

Grym blogg! De senaste 15 åren har guldpriset gått upp med mer än 10% (runt 14 % tror jag) och guld ökar alltid i värde per år för vi har en mål inflation på 2% (om inte guld går ner med mer än 2%).

På en av sidorna hade du med guld i din rekommenderade globala barnportfölj och jag undrar varför du inte har med det i din Shareville. Och kan man köpa små mänger guld i bullionvault.com?

 

Mvh

Jakob

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det kommer i Shareville, är inte klar med ombalanseringen där än. Det borde blir klart i den här veckan.

Angående BullionVaullt håller jag med om att det fungerar först från 50 000 till 100 000 kr, annars blir den årliga avgiften (minimiavgift på 500 kr) per år för stor. Nordic Gold Trade känner jag inte till, så det vågar jag inte uttala mig om.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Som jag tolkar det kan man köpa från 1 gram på bullionvault. Avgiften är dock minst 500 kronor/år så för att inte avgiften ska äta upp för mycket bör man väl totalt ha cirka 50 000 där.

Finns ju lite andra alternativ, skulle vara intressant att höra vad Jan tror om Nordic Gold Trade som nämns kort här:

https://lekonomi.blogspot.com/2019/01/investera-i-guld.html

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Jakob!

Om du vill köpa guld för mindre summor så kan du köpa det antingen via olika värdepapper på Avanza/Nordnet, eller fysiskt via https://www.libertysilver.se/

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-20 klockan 11:29 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.