Guld i PPM
Sök:

Guld i PPM

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Moa

ställde för sedan frågan: Guld i PPM

Hej,

Jag har Amundi Funds CPR Global Gold Mines  samt BlackRock Global Funds på mitt PPM konto har ju gått enormt bra i år är dock fundersam på hur länge jag ska våga vara kvar i fonderna, tacksam för tips och vad ska man byta till om man vill ha fonder med lite lagom risk. Kan väl tillägga att jag kanske har min 10 år kvar till pension.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Moa!

Jag skulle rekommendera dig AP7 Såfa, lyssna gärna på avsnitten om just AP7 Såfa som Jan gjorde för inte så länge sedan!

Låter lite som att du har spekulerat i att guld ska gå bra, vad säger du om att göra en balanserad portfölj som du inte behöver hålla på att ändra innehaven i? T.ex en ”Globala Barnportföljen” med 5% i guld, då behöver du aldrig oroa dig för att byta fonder hit och dit?

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Gruvbolag är inte samma sak som att investera i guld. Tyvärr finns det inget bra sätt att investera i guld i PPM, en råvarufond är det närmsta man kommer men det är ju inte i närheten av samma sak.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-30 klockan 08:01 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.