Guld investering inom bullion vault.
Sök:

Guld investering inom bullion vault.

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Joakim Lindvall

Den här artikeln publicerades 2017-07-24 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Guld investering inom bullion vault.

Jag vet att det kostar 4$/månaden att lagra guldet men hur dras dessa pengar? Betalar man med sitt egna guld eller får man en räkning? Är det några överföringskostnader/valuta växlingsavgifter att föra över pengar mellan bullion vault och svenska banker? Tacksam för svar.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag vet inte exakt vad som händer om du inte redan har innestående PENGAR hos dem. Men om du har det, oavsett valuta, så drar de i alla fall därifrån. Säg att du skulle ha 0.1 pund, 0.1 usd, och 10 euro på ditt konto hos dem, så skulle de kunna dra 0.1 pund, 0.1 usd och resten (belopp beroende på valutakurs) från dina euros. Efter dragningen skulle du alltså enbart ha kanske  6.2 euro kvar.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag har pratat med deras kundservice nu om alla kostnader.
  1. Din bank tar en kostnad omkring 150kr eller gratis om du aktiverar tjänsten för internationella betalningar för att föra över pengarna till bullionvault. Varierar beroende på bank.

  2. Sedan kommer pengarna till bullionvault som fritt kapital. När du köper guld så får du 99% av pengarna i metaller och resterande 1% lägger bullionvault åt sidan för att betala administrationsavgift på 0,5% och lagringskostnad för några månader framöver. Månadskostnad för lagring är 4$ för guld och 8$ för silver oavsett mängd upp till en kilo, sedan blir det lite mer.

  3. Sedan måste man fylla på med fritt kapital för att täcka månadskostnaden, bullionvault påminner dig varje månad. Annars kommer dem att betala månadsavgiften med dina metaller.

  4. Lagringstid är obegränsad och det kan ta sekunder till några dagar att köpa/sälja. När man säljer tar bullionvault ytterligare 0,5% i administrationsavgift.

  5. Sedan kostar det 30$ att föra över pengarna därifrån till den svenska banken igen.

  6. Valuta kurserna är ytterligare en parameter att tänka på för att räkna ut alla kostnader.

  Man bör nog ha guld för minst 50000kr för att inte avgifterna ska bli procentuellt för högt.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Joakim Lindvall
 2. Vit pil

  Håller helt med – på små summor (under 50 000 – 100 000 kr) så blir avgifterna extremt höga. Det är därför jag inte riktigt rekommenderar det till nybörjare eller småsparare. Sparar man i guld så har det många fördelar, men man behöver veta vad man gör. Tack för ditt förtydligande och att du återkom och publicerade svaren som du fick från BV.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-07-24 klockan 16:23 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.