Guld och silver
Sök:

Guld och silver

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Millis

ställde för sedan frågan: Guld och silver

Hej,

 

Jag har lyssnat på ert avsnitt med Eric Strand, och skulle vilja hitta ett alternativ där jag försäkrar mig en del mot börstappet som sker nu. Jag har 3 olika konton där jag sparar hos Lysa.

Hur gör jag rent praktiskt om jag ex vill köpa guld/silver om ca 10 % av mina tillgångar? Jag är kund hos Avanza.

Erics nya fond Silverbullet har en väldigt hög risk, kanske köpa några procent i den och i någon annan som har mindre risk? Kan jag investera i Silverbullet via Avanza?

 

Jag satte in 150 000 kr på Lysa, 50/50 fördelning, och ska ev använda pengarna att betala ner huslån om 5 år, är det ide´att fördela om risken, mer räntor? Investeringen har gått ner ca 5000 kr just nu.

 

Millis

 

 

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Millis,

På Avanza kan du handla ”GULD AVA” och ”SILVER S”.  Bägge är syntetiska certifikat, dvs inte uppbackade av fysisk guld eller silver.

 

Personligen tror jag inte värst mycket på silver.

Senaste åren har ju inte varit så imponerande, i motsats till guld. I skrivande stund ganska precis +-0% på både 5 och 10 år. Det gick bra runt 2011/2012 men sen dess rätt dåligt.

Jag vet inte om det beror på spekulationshandel eller dålig efterfrågan från industrin. Men vem vet, det kanske tar fart igen?

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-10 klockan 12:02 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.