Guld och silver hos revolut
Sök:

Guld och silver hos revolut

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lans

ställde för sedan frågan: Guld och silver hos revolut

Hej!

Vad tycket ni om villkoren för köp av guld och silver hos Revolut?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Revolut har inget Investeringssparkonto (ISK) så du kommer skatta bort 30 % av eventuell vinst. Därtill kommer allt deklarationskrångel som kan uppstå. Det är dessutom ganska dyrt. Min subjektiva upplevelse av säkerheten ger lite dåliga vibbar. Men det är framför allt avsaknaden av ISK som gör placeringen olämplig i mina ögon.

Som vanligt när det gäller ädelmetallinvesteringar behöver man tänka igenom varför man vill investera i detta, då detta kraftigt påverkar valet av investering.

Några alternativ att överväga beroende på syftet med investeringen, hur länge man tänkt investera, hur van investerare man är, och vilken säkerhet man vill ha:

 • Courtagefritt, fysiskt replikerat guld (ETF WisdomTree Physical Gold) och silver (ETF WisdomTree Physical Silver) på ISK hos DeGiro. De har valutakonton på ISK så man slipper växlingsavgift när man växlat första gången.
 • ETF WisdomTree Physical Swiss Gold (GZUR) på ISK / KF hos Nordnet. Courtage och valutaväxlingsavgifter tillkommer.
 • Guldcertifikat GULD AVA med syntetiskt replikerat guld på ISK / KF hos Avanza. Handlas i SEK och är courtagefritt över 1000 kr.
 • Fysiskt guld och silver i valv hos Bullionvault. Lämpligt för lite större belopp då avgiften för förvaltning sjunker procentuellt. Hög säkerhet med publicerade serienummer på tackor i valv, etc.
 • Guldtackor / mynt i bankfack / nedgrävda i potatislandet.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jan har skrivit en artikel om just investering i Guld och Silver, artikeln hittas här!

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-13 klockan 17:32 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.