Guld och Silverfonder/aktier vs etf/trackers
Sök:

Guld och Silverfonder/aktier vs etf/trackers

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anton

ställde för sedan frågan: Guld och Silverfonder/aktier vs etf/trackers

Hej!

Jag funderar lite på vad som är smartast att investera i i dagsläget om jag vill ha exponering mot guld och silver. Efter vändningen i mars outperformade aktier och fonder ädelmetallpriserna och gick ofta upp mer än råvaran. Nu sista veckorna känns det som att det finns en annan dynamik och går t.ex. silverpriset upp 5 % så orkar inte silvergruvaktierna upp mer än någon procent. Går det att läsa nåt ur denna trend? Vore intressant att höra vad ni andra tror.

Många gruvor har och kan kanske få problem med restriktioner pga corona och får hålla stängt, det påverkar såklart aktiekursen och priset på råvaran borde öka mer då utbudet minskar?

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-08-05 klockan 21:13 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.