Guld på ISK eller vanligt aktiedepå?
Sök:

Guld på ISK eller vanligt aktiedepå?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Tomas

ställde för sedan frågan: Guld på ISK eller vanligt aktiedepå?

Vilken typ av konto är att föredra om man ska köpa guld som en långsiktig investering i form av värdepapper?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Tomas!

För långsiktigt sparande skulle iaf jag alltid ha det i ett ISK, eftersom du fortfarande vill göra ombalanseringar varje år så känns det bäst för att slippa betala vinstskatter vid försäljningar.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Om guldet ska kunna ha de egenskaper i en portfölj som det är tänkt (krockkudde) så måste det vara i en ISK för att inte tappa för mycket av avkastningen i skatt.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-07-22 klockan 21:05 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.