Guld + Silver hos BullionVault?
Sök:

Guld + Silver hos BullionVault?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Carl A

ställde för sedan frågan: Guld + Silver hos BullionVault?

Hej!

 

Har ca 10.000 SEK i GZUR och 110.000 i VZLZ som hittills tillsammans gått +/- 0.

Funderar nu på att byta till samma summor och samma fördelning hos BullionVault.

Min fråga är väl dels om summorna är för små för att det ska vara värt det och om jag kommer behöva betala två årsavgifter pga två olika metaller?

Hur skattar man innehav BullionVault jämfört med ett svenskt ISK hos Nordnet?

 

Mvh

 

Carl

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Carl,

Genom K4 blanketten från skatteverket. Om du får ett positivt delta mellan priset du betalade för värdepappret i SEK och försäljningspriset i SEK ska det beskattas med 30% precis som värdepapper på ett aktie – och fondkonto.

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Ja, du får betala köp/sälj och förvaringsavgifter för både guld och silver separat.

Jag tycker att det är för lite kapital att sätta in i BV. Speciellt 10.000 i guld.

Personligen har jag slutat med Buillon Vault. Det kändes inte tryggare än papperspengar även om jag vet att det är det i teorin. Kändes väldigt långt till pengarna. Jag kan ju inte promenera till valvet runt hörnet och kolla mina tackor.

Det är en hel del annorlunda terminologi på engelska att komma in i och förstå deras översikter, transaktionshistorik  osv. Sedan tickar det på avgifter. Jag har läst att valuta inte ska vara ett problem men jag hittade inget annat sätt än att köpa för euro eller dollar och då måste jag ju växla vilket medförde ytterligare avgifter.

Dessutom blev det jobbigt när jag skulle ta hem pengarna efter försäljning.

Nordea frös pengarna. Jag var tvungen att bege mig fysiskt till ett kontor och visa dokumentation över var pengarna kom ifrån. Detta var jag tvungen att göra varje gång jag förde över pengar från BV till Sverige.

 

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för svaren! Att det ska vara så krångligt med fysiska ädelmetaller! Brexit lär knappast underlätta. Borde finnas en nisch att fylla för någon verksamhet i Sverige som redan sitter på säkra valv/bunker, typ värdetransportföretagens värdedepåer att erbjuda fysisk ädelmetall inklusive säker förvaring? Är marknaden för liten i Sverige?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Carl A
 2. Vit pil

  Absolut ,det är svårt med alla dessa .guldfonder,eller certifikat, dom är dyra att förvara,osäkra, och svårt att få ut pengarna vid en försäljning ,det är sant att guld skyddar mot inflation men än så länge inflationen i Sverige är obefintligt större problem är deflation som väntar i framtiden.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Erwin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-25 klockan 20:26 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂