Guld via certifikat GULD S (SEB)
Sök:

Guld via certifikat GULD S (SEB)

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mr J

ställde för sedan frågan: Guld via certifikat GULD S (SEB)

Hej alla trevliga läsare på Jans fantastiska blogg!

Jag har en liten fundering kring certifikatet GULD S utfärdat av SEB som går att köpa på Avanza. I och med att många ETF:er nu försvinner på grund av de nya regleringarna vill jag titta på mina alternativ för investeringar i guld och jag har inte någon tanke på att köpa det rent fysiskt utan vill se det på min depå, därav intresset för denna produkt.

Är det någon som har erfarenhet från detta certifikatet och som kan kan dela med sig av sina tips och idéer?

Är det courtage på certifikat eller är det gratis som vid månadssparande av fonder?

Mvh

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Guld S är ett certifikat utan hävstång som följer terminspriset på guld. Certifikatet är avsett för den som tror att underliggande tillgång ska stiga. Det är hög risk att handla med denna typ av instrument. Hade personligen inte rekommenderat certifikat då det är ganska avancerat och kan kräva mer av en så gäller att vara extra insatt och kunnig om man ska göra det.

På ex. Avanza Markets är det courtagefritt att handla med. Spreaden kan också blir en stor kostnad, alltså om skillnaden mellan priserna på köp och sälj är stor.

I detta inlägg kan du läsa mer ingående om olika sätt att investera i guld. Dessvärre går det inte att köpa Amerikanska ETF:erna från iShares längre i.o.m. Mifid men ZKB Gold ETF Hedged CHF (”ZGLDHC”) som utgår från Schweiz t.ex. finns fortfarande att handla med och är intressant då du faktiskt i den äger det underliggande guldet och kan begära ut det.

Guld – Tips till dig som vill köpa, sälja och investera i guld

Vänligen
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-01-05 klockan 13:26 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.