Guld - 10 procent av en hink eller av totalen?
Sök:

Guld – 10 procent av en hink eller av totalen?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Pereli

ställde för sedan frågan: Guld – 10 procent av en hink eller av totalen?

Hej,

Funderar på att lägga lite pengar guld i Bullion vault istället för att ha nån fond I portföljen. Om man ska tänka att man vill lägga 10 % i guld. Är det bäst att tänka 10 % av hela sin förmögenhet, om man slår ihop alla hinkarna och räknar ut vad 10 % blir av det. Eller är det 10% av mellanrisk hinken som borde vara i guld bara?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag skulle tänka mig att man räknar 10 % av hink 1 + hink 2 + hink 3 (dvs att exkludera bufferthinken), men någon annan kanske har en annan åsikt.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag tänker att det beror på varför du vill köpa guld. Om det är en ren spekulation hör det hemma i lekhinken. Är det en försäkring skulle jag ha tänkt 5-10% av ditt totala investerade kapital.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-05-23 klockan 13:03 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.