Guldfond eller räntefond
Sök:

Guldfond eller räntefond

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av M

ställde för sedan frågan: Guldfond eller räntefond

Hej!

Har ett ips konto som är låst till pension  har 150000 på det  Vill helst inte ta så mycket risk på det just nu . Möjligtvis senare  (känslomässigt val)

Har funderat på 55%aktiefonder och 45% räntefonder. Undrar nu istället om man kanske skulle köra 25%räntefonder o 20% guldfond, exvis pacific precoius a.

Nån som kan ge feedback på det?

Tack för en grym blogg och alla hjälpsamma läsare.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Om du vill ta låg risk så kan en variant av RikaTIllsammans-portföljen vara något för dig.

 • Passar på tidshorisonter från 2 år och uppåt
 • Risk är låg, jag skulle bedöma den till 3 av 7
 • Den förväntade avkastningen är ca 4,5 procent per år
 • Passar väl för att ha en positiv avkastning oavsett vad som händer på börsen

Brukar ofta rekommenderas för större summor (minst 200 000) men om du väljer t.ex. Pacific Precious så får du exponering mot ädelmetaller utan att behöva handla med ETF:er etc som ofta har högt courtage.

Mer om RikaTillsammans-portföljen:

RikaTillsammans-portföljen – en portfölj för alla väder

Hälsningar
Elin

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Alltså 55/25/20 för att förtydliga

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Det är ingen som vet är det korta svaret. Diversifiering är ju dock altid att föredra i osäkra tider kan jag känna. Intressant fråga dock.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  T

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-07-26 klockan 14:21 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.