Guldleverantör
Sök:

Guldleverantör

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jan Svanberg

ställde för sedan frågan: Guldleverantör

Framgår det någonstans på Bullion Vault vilken typ av guld det är ,typ Pamp ,Valcambi Boliden

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ja, visst! Den som har konto på Bullion Vault kan se exakt vilka leverantörer och vilket serienummer de tackor har som finns i respektive valv.

Dessutom har alla användare ett alias som visas publikt, som var och en kan se utan inloggning, som gör att man kan verifiera att det finns guld reserverat just för dig. Detta alias används bara för detta ändamål, och går inte för en utomstående att koppla till ditt användarnamn på Bullion Vault.

https://www.bullionvault.com/audit.do

Guldtackorna hos Bullion Vault väger i runda slängar 12 kg styck. Det är alltså sådana som handlas på världsmarknaden. Detta till skillnad mot det krimskrams som kreti och pleti har i madrassen eller gräver ner i potatislandet.

Dock har Bullion Vault någon form av ”växelkassa”, så de kan leverera 100-grammare till den som vill plocka hem sitt guld fysiskt. Bra för den som tycker det är lite väl mycket att plocka ut sina besparingar i form av 12 kg-tackor (värda ca 4,5 miljoner kronor).

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-12-21 klockan 17:22 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.