Guldpapper (4GLD, GZUR, VZLD, GLDA) - ETF:er eller ETC:er? Emittentrisk?
Sök:

Guldpapper (4GLD, GZUR, VZLD, GLDA) – ETF:er eller ETC:er? Emittentrisk?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ann Marie Englander

ställde för sedan frågan: Guldpapper (4GLD, GZUR, VZLD, GLDA) – ETF:er eller ETC:er? Emittentrisk?

Hej!

Jag undrar samma sak. Vad har hänt med dessa papper som tidigare listades som ETF:er men nu listas som open-end certifikat. Vad innebär det för mig som investerare? Se länken nedan där en annan person ställer samma fråga.

Guldpapper (4GLD, GZUR, VZLD, GLDA) – ETF:er eller ETC:er? Emittentrisk?

Hoppas du kan reda ut denna fråga snart,

Mvh/AnnMarie

PS. Skrivit både till Nordnet och Avanza men ej fått svar. DS.

 

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Dom var alltid ,,certifikat,, men det var ,,guldfeber,, när börserna världen över föll och marknadsföringen blev lite fel ,men risken i  alla dessa papper är verkligen stor.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Har också funderat över detta, är det någon skillnad på de nu och innan när de omnämndes som ETF:er?

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Har du provat att googla?

Första träffen redogör föredömligt vad skillnaden på en ETF och en ETC är.

Länk till första sökresultatet:

https://www.investopedia.com/articles/investing/032116/how-etc-different-etf-iau.asp

Sedan finns det olika ”bra” typer av ETC:er, där de med fysisk uppbackning är bäst / säkrast. Det skulle jag personligen säga är betydligt viktigare att veta än om det kallas en Exchange Traded Fund eller Exchange Traded Commodity.

Eftersom guld är just en ”commodity” skulle jag bli mer fundersam gällande dess innehåll om det skulle vara en ETF.

Andra träffen på Google kan vara intressant också:

https://www.justetf.com/uk/academy/what-is-an-etc.html

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-15 klockan 09:35 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂