Guldtackor vs Guldfonder, rör sig olika?
Sök:

Guldtackor vs Guldfonder, rör sig olika?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jonas

ställde för sedan frågan: Guldtackor vs Guldfonder, rör sig olika?

Jag har noterat att guldtackor på libertysilver har ökat kraftigt senaste veckan medans guldfonder som Guld AVA har minskat. Varför har det blivit så, guldpriset borde väl följas åt för de olika tillgångsslagen?

/J

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Priset på guld har gått ner lite sista tiden men premien på att köpa fysiskt ädelmetall har gått upp ( pga av fysiskt brist). Hörde detta någonstans på Youtube att det var likadant 2008/2009.

Det två sista nämnda har jag inga bra källor på förutom libertysilver o YouTube…. :)

Mvh

Henke

 

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

det är svårt att skydda sig med guld  det första  är att det det som handlas inte  guld utan kontrakt på att köpa och sälja till ett framtida fastält pris..

och det cirkulerar guld kontrakt på mängder av guld som inte existerar och inte kommer att göra heller

så guld måste ses som en vara vilket gör det  möjligt att ha som valuta enbart för att tillgången är begränsad det guld som finns är skapat i exploderande stjärnor

det är alltså guld priset som avgjör guldets som valuta pris

och det betyder att som valuta är det smycken mynt med mera som är valuta

och sen Nixons tog bort kopplingen mellan dollar och guldpris  har dollar blivit en Fiat valuta  och kineserna köper upp det mesta då det enda man litar på enligt traditionen ?r guld

och kostnaden att gå mellan guld och valuta är ganska hög

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Fysiskt guld ,guldtackor,även smycken av guld kommer att gå upp i pris guldfonder faller som alla andra fonder ,pengarnas värde kommer att ätas upp av den stora inflationen som kommer ,bra investeringar i dessa tider är fastigheter,mark ,skog och fysiskt guld.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Erwin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-19 klockan 05:39 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.