GZUR på aktie- och fondkonto för att kunna använda valutakonto
Sök:

GZUR på aktie- och fondkonto för att kunna använda valutakonto

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Guldlock

ställde för sedan frågan: GZUR på aktie- och fondkonto för att kunna använda valutakonto

Jag funderar på om man skulle köpa GZUR på Nordnet i ett aktie- och fondkonto istället för ISK.

Då kan man använda ett valutakonto och få 0,15% i växlingsavgift istället för 0,5%.

Då kan man också minska en del av valutarisken (i alla fall teoretiskt) genom att välja när man faktiskt köper och säljer EUR.

Men man får den gamla vanliga skattemodellen med 30% skatt på vinsten. Å andra sidan möjlighet att kvitta mot ev. förluster.

Om det är en bra ide eller inte beror naturligtvis på hur mycket man ska köpa, hur ofta man kommer att handla och hur länge man tänker ha investeringen. Det är aldrig enkelt…

Finns det fler aspekter som jag inte nämnt?

 

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-07-29 klockan 14:30 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.