Ha ett ISK privat eller i enskild firma?
Sök:

Ha ett ISK privat eller i enskild firma?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anna

ställde för sedan frågan: Ha ett ISK privat eller i enskild firma?

Hej!

Jag undrar om det finns någon fördel att spara i ISK genom min enskilda firma istället för i mitt privata ISK? Vad är egentligen skillnaden?

Det gäller alltså endast enskild firma, inte AB!

Tack på förhand! :)

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Svaret är nej. Öppnar du ett ISK och tar pengar från ditt företagskonto för att köpa fonder och/eller aktier anses det som att du har plockat pengar ur rörelsen.

Behöver du ha pengarna kvar i rörelsen på grund av räntefördelning eller expansionsfond, så får du hitta en bank som ger dig en anständig ränta på ditt sparande i den enskilda firman.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-07-29 klockan 15:35 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.