Hållbar och etisk version av Globala barnportföljen
Sök:

Hållbar och etisk version av Globala barnportföljen

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Rasmus Pierong

ställde för sedan frågan: Hållbar och etisk version av Globala barnportföljen

Hej!

Jag försöker sätta ihop en hållbar och etisk version av den Globala barnportföljen och jag har landat i:

SEB Etisk Global Indexfond C USD – Lux: 40 %

SPP Global Plus A: 25 %

SEB Sverige Index: 10 %

SPP Sverige Plus A: 5 %

SPP Emerging Markets Plus A: 10 %

Total andel aktiefonder i portföljen: 90 %

Jag har eftersträvat samma fördelning som i ”rekommenderade globalportföljen med 10 fonder” (https://rikatillsammans.se/fondportfolj/globala-barnportfoljen-spara-pengar-langsiktigt/) men jag har enbart valt fonder som antingen har en hållbar eller etisk inriktning, alternativt låga CO2-utsläpp. Jag har också valt bort fonder med avgifter över 0,6 %.

När jag sätter upp portföljen ovan i Morningstars X-ray så ser jag att jag får till en bra fördelning sett till geografi och branscher, men jag får väldigt liten andel småbolag (uppskattningsvis 1-2 %). Spelar det så stor roll? Någon som känner till en hållbar småbolagsfond med låg avgift? Tar också gärna emot tips på hur den här portföljen kan göras bättre!

MVH

Rasmus

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Med tjänsten SWESIF kan man välja och filtrera fonder med valbara hållbarhetskriterier. http://hallbarhetsprofilen.se/index.html

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-04-14 klockan 14:30 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.