Hållbar portfölj på Avanza vs Hållbar portfölj på Lysa
Sök:

Hållbar portfölj på Avanza vs Hållbar portfölj på Lysa

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Tobbe

ställde för sedan frågan: Hållbar portfölj på Avanza vs Hållbar portfölj på Lysa

Hej!

Jag har sedan tidigare mitt sparande på Avanza och har en del hållbara fonder där. Funderar på vilket som är billigast att på Avanza ha en global barnportfölj med typ dessa fonder:

SPP Global Plus A 65%

SPP Sverige Plus A 10%

SPP Emerging Markets 15%

Spiltan Aktiefond Investmentbolag 10%

Skulle ge ett viktat medelvärde på avgifterna i fonderna (total avgift) på 0,4265%

Hur står sig detta i förhållande till vad man kan få på Lysa med ungefär samma fördelning, alltså 65% globala aktier 20% Sverige och 15% Asien och tillväxtmarknader?

Tacksam för svar.

// Tobbe

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Tobbe!

Enligt Lysas hemsida så blir deras hållbara alternativ med 100% aktier 0.376% i avgifter, så för att jämför din portfölj på Avanza mot lysas hållbara på är Lysa billigare!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-09 klockan 13:52 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.