Hållbar variant av globalportföljen?
Sök:

Hållbar variant av globalportföljen?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av MR

ställde för sedan frågan: Hållbar variant av globalportföljen?

Stort tack för en så bra blogg/podd!

Min fundering gäller om ni kan rekommendera fonder om man vill sätta ihop en klimatsmart/hållbar/etisk globala portföljen? Alltså då man gärna vill ha så bra fonder som möjligt med låga avgifter men inte kompromissa med vad man investerar i? Själv har jag mest kollat in spp så mitt förslag jag gärna tar emot feedback på är:

60% spp plus global

20% spp plus sverige

10% spp plus emerging markets

10% spp grön obligationsfond

 

är detta vettigt/ finns det bättre förslag?

 

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Vet inte om det är så smart men har själv samma PLUS-fonder för den delen av min tjänstepension som ligger hos SPP.

Nackdelen är väl lite högre avgifter och att de innehåller färre företag jämfört med SPP’s vanliga indexfonder samt att PLUS-fonderna är såpass nya att det inte finns tillräcklig historik för jämförelse och analys.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-18 klockan 14:47 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.