Hållbara fonder och avgift
Sök:

Hållbara fonder och avgift

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anneli

ställde för sedan frågan: Hållbara fonder och avgift

Hej, jag försöker ha en ganska hållbar fondportfölj och undrar om det en dålig idé att ha lite i flera fonder och om jag ska satsa mer i dem som har lägre avgift? Om jag t.e.x. ska ta bort OPM global quality companies (med avgift på 1,33) och satsa på andra som SKAGEN global som har lite lägre avgift, men också har min hållbarhetsstämpel. Jag har även CB save Earth fund RC, nordea klimatfond BP SEK, öhman etisk emerging märkets A, öhman etisk index pacific, spp grön obligationsfond A, SPP global plus och några andra inte/mindre hållbara för att få rätt spridning och efterlikna nybörjarportföljen. Man skulle kunna säga att dem flesta hållbara fonderna ligger i min ”lekhink”.

Tycker det är svårt att hitta hållbara och etiska fonder med låg avgift, har ni några tips på sådana?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Anneli!

Tyvärr svårt att få en billig hållbar portfölj, däremot har Lysa ett bättre alternativ iaf för just hållbara portföljer!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej.

50% Avanza Usa

50% Avanza Europa.

0.17% i avgift.

Lycka till.

Mvh.jack

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-19 klockan 15:05 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.