Hållbara fonder
Sök:

Hållbara fonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fredrik

ställde för sedan frågan: Hållbara fonder

Hej!

Tack för en jättebra hemsida!

Jag undrar om era portföljer är anpassade utifrån ett hållbarhetsperspektiv eller om det är en sekundär fråga när det gäller innehållet i portföljerna.

Mvh
Fredrik

 

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Nu är inte jag Jan, men här är alla artiklar märkta med hållbart och etiskt sparande :)
https://rikatillsammans.se/kategori/hallbart-och-etiskt-sparande/

Hälsningar
Elin

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag håller med både Kim och Elin i deras svar. Jag tar absolut hänsyn till hållbarhetsfrågor, problemet är att det fondbolagen och branschen är i sin linda när det gäller hållbarhetsmärkning. Där finns ingen gemensam standard vilket gör det svårt att bedöma dem – särskilt om man som jag vill bedöma både utifrån etiskt, hållbart, miljömässigt, och socialt ansvar – det vill säga ESG-kriterierna (Environmental Social Governance).

Det kommer att komma artiklar under året på ämnet.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-06-01 klockan 08:00 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.