Hållbart sparande - fair finance guide
Sök:

Hållbart sparande – fair finance guide

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ida

ställde för sedan frågan: Hållbart sparande – fair finance guide

Jag upptäckte nyss initiativet fair finance guide.se där banker och fonder bedöms utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Förtroendeingivande organisationer som står bakom granskningen. Tråkigt nog har jag flera fonder på deras svarta lista så jag äger visst andelar i de fem största miljö-och mänskliga rättigheter-bovarna i världen! Kul, känns lite onödigt att lägga tid på att sortera plastlocket på mjölkpaketet nu… Detta kommer inte fortgå, jag ska maila fondförvaltarna och be dem sälja av andelarna i skitföretagen! Annars får jag byta fonder. Om bara jag mailar händer inget, så maila ni också!

Jan, prata gärna mer om detta med hållbara fonder och indexfonderi bloggen!

Jag såg tyvärr Länsförsäkringar Global Index på den listan, och jag som precis köpt den enligt nybörjarportföljen 😔

https://fairfinanceguide.se/nyheter/2018/pensionsfonder-investerar-i-skandalföretag/

https://fairfinanceguide.se/nyheter/2018/svenska-sparpengar-i-skandalforetag/

Klicka för att komma åt fonderna-som-investerar.pdf

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Ida!

Tack för din fråga och vad kul att du tycker att Fair Finance också är intressant. Det är faktiskt som så att nästa veckas avsnitt är med just Jakob König från Fair Finance. Jag har precis klippt den och hoppas att ni kommer att tycka att den är lika bra som jag. :-) 

Tack för att du följer bloggen!
Jan

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-11-03 klockan 22:18 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.