Handelsbanken Global Index Crit (A1 SEK) vs Fondroboten Lysa
Sök:

Handelsbanken Global Index Crit (A1 SEK) vs Fondroboten Lysa

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Carl

ställde för sedan frågan: Handelsbanken Global Index Crit (A1 SEK) vs Fondroboten Lysa

Hej,

Jag är en sparar-rookie som nyligen fattat intresse för sparande och placeringar. Stort tack för en grym podd och blogg har fått mig intresserad och taggad på att lära mig mer!

Av det jag sparar idag så placerar jag majoriteten i Handelsbankens globala indexfond, både åt mig själv, men också mina barns bidrag. Detta är smidigt då jag har bolån och i princip allt finansiellt via Handelsbanken idag.

Fonden har en förvaltningsavgift på 0,4% och ’bra’ utveckling över tid.

Vad finns det för argument för att sluta sätta in pengar där och börja flytta in dom i t ex en fondrobot som Lysa?

För mig är det viktigt att sparandet är enkelt att sköta, och ger bra avkastning över en längre tid (10+ år)

Stort tack på förhand för input, råd etc!

Mvh,
Carl

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Carl!

Den enda anledningen jag ser att man bör använda en fondrobot, som t.ex Lysa, är om man vill ha räntefonder i sitt sparande och vill ha automatisk ombalansering som sker frekvent.

Finns även många som är ute efter den ökade diversifiering då du får exponering mot ca 5000 bolag via lysa men ”endast” 2000 via en Globalfond, jag tycker 2000 bolag räcker och kör på en egen fondportfölj hos Avanza istället.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack Robin!

  Mvh
  Carl

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Carl

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-10-15 klockan 08:59 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.