Handelsbanken Multi Asset 25
Sök:

Handelsbanken Multi Asset 25

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Eva Jakobsspn

ställde för sedan frågan: Handelsbanken Multi Asset 25

Hej! Med inspiration från er försöker jag få mer kontroll över min familjs privatekonomi. Jag har svårt att själv förstå hur olika alternativ förhåller sig till varandra. Jag har av Handelsbanken fått rekommendation att investera i deras Multi Asset 25. Jag undrar nu hur den står sig mot ditt förslag i nybörjarportföljen?

 

mvh

Eva Jakobsson

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Multi Asset 25 är en blandfond, vilket Jan inte brukar rekommendera. Info om den från Morningstar:

”… Aktieandelen i fonden är normalt 25%, men kan variera mellan 10 och 35% beroende på marknadsläget. Ränteandelen är normalt 55%, men kan variera mellan 40 och 80% beroende på marknadsläget. Andelen alternativa tillgångar är normalt 20%, men kan variera mellan 0 och 30% beroende på marknadsläget.”

https://www.morningstar.se/Funds/Quicktake/Overview.aspx?perfid=0P00013XHK&programid=0000000000

Som mål brukar den alltså enbart ha 25% räntor vilket är lägre än de 60% som rekommenderas till Nybörjarportföljen och därmed har den lägre förväntad avkastning. Om du har en sparhorisont på 4-6 år kan Nybörjarportföljen passar bättre.

  • Passar på tidshorisonten 4 – 6 år
  • Risk är mellanhög, jag skulle bedöma den till 4 av 7
  • Den förväntade avkastningen är ca 5,5 procent per år
  • Passar oerhört väl för månadssparande och att komma igång med

    Hälsningar
    Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-07-25 klockan 14:52 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.