Handelsbanken multi asset 50
Sök:

Handelsbanken multi asset 50

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Marie

ställde för sedan frågan: Handelsbanken multi asset 50

Hej,

Tack för att ni gör ekonomi mer intressant och begripligt för mig som kämpar med att lära och ta ansvar trots ganska lågt intresse.

Såg ditt svar ang Handelsbanken Multi Asset 50 för 3 år sedan. Vad skulle du svara idag? Jag är 56 år och vill placera så bra jag kan. Bör jag ta ut o placera om nu när värdet ökat? Vad kostar det att ta ut pengarna?

M v h Marie

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hur mycket det kostar att ”ta ut” beror på vilket sorts konto du har fonden på.

På Investeringssparkonto och Kapitalförsäkring kostar det normalt inget att ta ut pengarna. (Med reservation för att gammelbanker kan tänkas ha andra regler för Kapitalförsäkring.) Man skattar i stället för insättningar och kvartalsbehållningar. Att byta fond på samma konto räknas inte som insättning.

På Aktie- och Fondedepå betalar man 30 % skatt på vinsten när man säljer fonden. Men förutom detta betalar man inget för själva uttaget om man vill ha hem pengarna till sitt bankkonto.

 

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-09-23 klockan 11:06 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.