Handelsbanken multi asset 50
Sök:

Handelsbanken multi asset 50

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lina

ställde för sedan frågan: Handelsbanken multi asset 50

Hej Jan och Caroline!

Tack för att ni har fått mig nyfiken på ekonomi, sparande och investeringar. Bra för både mig och min familj!

Nu planerar jag starta upp med en barn- och en nybörjarportfölj, enligt era kloka råd. Starten är att flytta över min lilla början från nuvarande fondkonto inom Handelsbanken och sedan börja månadsspara. Men sen ser jag att min summa, enligt HSB själva, har ökat med 9.68% under de cirka 10 år jag haft den i Handelsbanken multi asset 50 (har cirka 12.000). Stämmer detta i jämförelser eller är det något skevt i deras siffror? Jag utgår ifrån att fonden inte är konkurrenskraftig eftersom de lyser med sin frånvaro i Jans listor men förstår inte hur det hänger ihop..

Sälja och flytta?

Tack för att ni delar med er!

/Lina

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Lina!

Handelsbanken Multi Asset 50 är en blandfond, 50% aktier och 50% räntor och har en hög avgift på 1,46%. På Morningstar kan du se hur den har gått historiskt, bifogar länk. Det finns helt klart fonder som gått bättre till lägre avgifter.

http://www.morningstar.se/Funds/Quicktake/Overview.aspx?perfid=0P00000T3C&programid=0000000000

Om man vill ha både aktier och räntor så är det nog mer gynnsamt för dig att flytta över till Nybörjarporföljen t.ex, där fördelningen är 40% räntor och 60% aktier. Där är den rekommenderade sparhorisonten 4-6 år, är du än mer långsiktig kan Barnportföljen med horisont på 10+ år vara något för dig.

Hoppas det svarade på frågan, glad påsk!

Vänligen
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-19 klockan 22:35 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.