Handelsbanken svenska småbolag
Sök:

Handelsbanken svenska småbolag

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Daniel

ställde för sedan frågan: Handelsbanken svenska småbolag

Hejsan har en fundering!

handelsbanken svenska småbolag har på 10 år ökat med ca 600%

Vad är då avkastningen per år ? 600/10= 60%??

Och med en förvaltningsavgift på 1,5% är väll detta super bra , eller jag tänker helt fel ?

Med vänlig hälsning, Daniel

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Du har den magiska ränta på ränta effekten. Förutsatt jämn utveckling så blir avkastningen per år e^(ln(6)/10) vilket blir 19.62% per år i avkastning efter avgift. Fortfarande väldigt bra.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-16 klockan 08:56 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.