Händelse som skapar rörelse på börsen?
Sök:

Händelse som skapar rörelse på börsen?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fredrik Andersson

ställde för sedan frågan: Händelse som skapar rörelse på börsen?

Hej!

Vill minnas att jag förra året, 2018, på hösten, uppmärksammades på någon händelse som skapade rörelse på börsen pga av att väsentligt mer kapital tillfördes.

Ringer det någon klocka hos er andra? Kan det varit någon PPM-utdelning som återinvesteras? Om så är fallet, finns det möjlighet att agera smart, före, under eller efter denna händelse?

PS jag kan ha drömt alltihop.

Mvh

Fredrik

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Q3 2018 USA började bråka med Kina Q3 och UK förberedade sig Brexit.

Året 2018, MSCI World Index -10.4%, The FTSE 100 -12.4%

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Åtminstone tidigare år har PPM pytsat ut sitt nysparande till fonderna i början på december. Detta borde skapa ett efterfrågetryck. Samtidigt är detta något som fondförvaltarna vet om, så det brukar vad jag vet, inte påverka marknaden speciellt mycket.

Man kan möjligen tänka sig att småbolagsfonder skulle påverkas, eftersom de oftast har innehav på Mid och Small Cap där handeln i vissa aktier är väldigt tunn.

Visst, man kan ju alltid försöka att köpa småbolagsfonder i början på december och sälja i mitten av december, och hoppas på en kursuppgång. Jag finner det chansartat, så det är inget för mig. Om tillräckligt många satsar på detta scenario kommer kursen att stiga i början på december och sjunka i mitten av december istället. Effekten kan alltså bli mitt emot det förväntade. Som amatör ligger man alltid steget efter.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej, enormt tack för svaret. Japp det är högst chansartat. Men tänkte fråga dig hur du kom fram till att det är småbolagsfonder som eventuellt kan påverkas. Är det så att PPMs innehav i fonder (eller de kanske tom förvaltar fonderna själv som kommer på fråga) är mestadels småbolag?
  Jag hade ju trott att det främst skulle vara företagen i omx30 som PPM lägger sina investeringar i. Men så kanske det inte är?
  Mvh
  Fredrik

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Fredrik

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-11-11 klockan 14:56 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.