Hantering av viktiga papper, inloggningar, försäkringar mm
Sök:

Hantering av viktiga papper, inloggningar, försäkringar mm

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johanna

ställde för sedan frågan: Hantering av viktiga papper, inloggningar, försäkringar mm

Hej, jag letar efter bra struktur och tips kring hur jag får ordning på ”alla viktiga papper” samt summera var man har allt från tjänstepension till försäkringar. Upplever att det är svårt att få iordning på allt som är helt eller delvis digitalt. Har letat efter någon form av mall eller dokument utan att lyckas. Hur gör ni? Har ni tips på bra struktur?

 

Tack på förhand!

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Johanna,

Finns nog tusen sätt att göra detta, jag delar med mig hur vi gör.

Vi försöker göra det så okrångligt som möjligt. Vi har båda iPhones. Vi har anteckningar som vi delar mellan varandra (båda har redigerarmöjlighet). Har anteckningen nåt ”hemligt” typ inloggningar, så låser vi anteckningen. Den låser vi lätt upp sen med fingeravtryck. Vi summerar vilka försäkringar vi har för oss/barn/husdjur/hem. En rad varför vi valde denna försäkring jämfört med konkurrenter. Och vad den kostar per månad. I en anteckning kan man också lätt scanna in ett papper (så att vi slipper ha fysiska papper). Vi har en Mac också, så om man vill ha en stor skärm kan man ändra på den (eftersom allt synkroniseras till den också).

Finns säkert liknande lösningar till andra telefoner. Men hur som rekommenderar jag att göra det så lätt som möjligt, inte bökiga dokument som kräver speciella program, och som man t.ex. inte lätt kan öppna på telefonen.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Jag har använder projektmapp för att sortera viktiga papper. Jag använder excel att summera mina tillgångar. På depå excel filen har en hyperlink till avräkningsnota (laddner från internetbanken) som användas att fylla i K4. Vissa viktiga papper (te.x. kundavtal, garantiintyg…)skanderas jag tillsammans med de digitala document o sparas i en USB o dator.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    MLT

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-08-06 klockan 15:52 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.