Har Avanza möjlighet för ett euro-konto?
Sök:

Har Avanza möjlighet för ett euro-konto?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Andre

ställde för sedan frågan: Har Avanza möjlighet för ett euro-konto?

Finns där en möjlighet att öppna ett euro-konto hos Avanza eller Nordnet inom ett ISK-konto?

Jag har sparpengar  i utlandet (euro-land) som jag gärna skulle ville överföra till Sverige i ett ISK konto men när jag sedan köper utländska aktier som är noterade i euro betalar jag två gånger avgift för valuta växlingen.

Eller finns det en annan lösning ?

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Avanza

Nej, det funkar bara på Avanzas aktie- och fondkonto och man kan då handla i NOK, DKK, CAD, USD och EUR. Tjänsten heter ”manuell växling”. Man måste be kundtjänsten lägga upp tjänsten, och dessutom kräver Avanza att man har kredit kopplat till kontot för att aktivera tjänsten.

”Observera att det endast går att ha manuell växling på ett aktie- och fondkonto.”

Källa: https://www.avanza.se/konton-lan-prislista/prislista/handel-utland.html#valutavaxling

Nordnet

På Nordnet kan man själv aktivera valutakonto, men tjänsten finns inte för ISK.

”För dig med en aktie- och fonddepå hos Nordnet har du möjlighet att aktivera valutakonton i följande valutor:

 • danska kronor (DKK)
 • norska kronor (NOK)
 • USA-dollar (USD)
 • kanadadollar (CAD)
 • euro (EUR)”

Källa: https://www.nordnet.se/kundservice/start/valuta/valutakonton.html#viktigt-att-veta-om-valutakonton

DeGiro

Den enda fondmäklare jag känner till som har ”valutakonto” på ISK är DeGiro. Jag använder citattecken eftersom DeGiro inte får ha likvider utan dessa tvångsinvesteras i korta räntepapper, men för användaren ser det i stort sett ut som ett valutakonto. DeGiro erbjuder manuell växling i CHF, DKK, EUR, GBP, HUF, NOK och USD. De är bara att klicka på en knapp i användargränssnittet så låser man valutaväxlingen i vald valuta.

DeGiro ligger förresten inte i Sverige, vilket du frågade efter, även om deras ISK är en svensk kontotyp.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack så mycket för svaret Thomas.

  3+
  Gravatar ikon för användaren
  Andre

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Förutom ovan nämnda DeGiro erbjuder Nordea ISK-konto i utländsk valuta. Det är inte lätt att hitta på hemsidan, det är lättast att ringa kundtjänsten. Det man ska be om heter ”valutaficka”.

Även Pareto erbjuder ISK-konto med valutakonto för privatpersoner.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-15 klockan 15:29 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂