har du månadssparat i Avanza global sedan start? Vilken avkastning har du idag?
Sök:

har du månadssparat i Avanza global sedan start? Vilken avkastning har du idag?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Sigge

ställde för sedan frågan: har du månadssparat i Avanza global sedan start? Vilken avkastning har du idag?

Hej. Jag har månadssparat i Avanza global sedan den lanserades, men har lyckats med konststycket att få sämre avkastning än fonden ändå. Jag har aldrig sålt.

Fonden har ökat +3,68% sen start, men jag ligger -0,45% 👎🏻

 

Ni som har varit med ända sedan starten, vilken avkastning har ni idag?

Det finns 3 svar till denna fråga

Best Answer

svarade på frågan för sedan

Om du bara hade gjort en insättning på öppningsdagen så hade det stämt.

Men jag antar att du har sparat varje månad så har du mer pengar som påverkas nu om börsen tex rör sig ner 5%.

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  det går att klicka i köp och säljtillfällen om du går in i fondon via din depå så kan du få en uppskattning om du har många insättningar vid hög kurs på fonden. AVA GL är 1-2 år gammal väl så det är nog en del insättningar som skett till högre kurs på fonden under andra halvan 2019 fram till coronafallet.
  om man månadsparar i en lång uppåtgående trend ligger man alltid lite efter om man back-trackar. lite därför man kan säga att det statistiskt är bätte att investera allt på en gång än att sprida ut en investering. iaf de senaste 40 åren

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  JE
 2. Vit pil

  Jag ligger -0,59% just nu på Avanza Global.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  AE79

Kommentera

svarade på frågan för sedan

ni har helt rätt. nästan hälften av månaderna har jag betalt mer för fonden än dagens kurs. och ungefär andra hälften av månaderna har jag betalt under dagens kurs. snittet gör att jag hamnar i princip +/-0 just nu även om fonden står högre idag än när den startades. tack

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag har idag +9.3% på Avanza Global sen start.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-06-14 klockan 02:20 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.