Har jag spridit ut mitt sparande för mycket?
Sök:

Har jag spridit ut mitt sparande för mycket?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Elisabeth

ställde för sedan frågan: Har jag spridit ut mitt sparande för mycket?

Hej!

Jag har för fyra år sedan börjat spara och är orolig att jag spridit ut mitt sparande för mycket. Har någon tips på hur jag ska tänka eller fördela om mitt sparkapital?
så här sparar jag just nu:

min bank:

huskonto ( buffert för oförutsedda avgifter) 1000kr/mån

nöjeskonto ( resor, julklappar, mm) 300kr/ mån

isk, två fonder Till pensionssparande och barnen 500kr/mån

Sparkonto på Bilia för att de hade bättre ränta, tänkt att använda inom ett par år. 500-1000kr/mån

Avanza: 10 olika fonder ca 500kr/ månad

att tillägga är att det är detta jag har råd att spara just nu.
Tack på förhand!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Elisabeth!

Skulle absolut inte säga att du har spridit ut det för mycket, vi människor gillar struktur på helt olika sätt, själv har jag ännu fler konton för att verkligen ha en struktur i mitt sparande.

Hitta det som är bekvämt för dig själv och kör på det.
Däremot angående hur du skulle kunna lägga upp ditt sparande så kan du kolla in Jans artikel om ”Fyra-Hinkar-Strategin”!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-08-31 klockan 19:43 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.